25. helmikuuta 2008

Finlandia hiihto 2008

No kauden hiihtelyt jatkuvat ja Jokke päätti käydä kokeilemassa kuntoaan Finlandian kuninkuusmatkalla, joka oli tänä vuonna typistynyt 50km.

Kauden hiihtokilometreille ei voi hurrata ja se huomasi heti lähdöstä alkaen. Tänä vuonna keli oli todella nopea ja se asetti samalla haasteita voitelulle, jonka jälleen onnistuin ryssimään. Huomasin heti lähdössä että liisterit eivät pidä ja porukkaa tulee alamäessä liukkaamilla suksilla ohi. No vaikka hiihto onkin puoliksi varusteurheilua niin toinen puoli tuloksista johtuu kaverista siinä suksien päällä.

Itse hiihto:

Olin päättänyt että en lähde heti aluksi repimään täysillä, mutta kun
numerolappu on rinnassa niin etukäteissuunnitelmat voi heti hylätä ja täysillähän sitä lähdettiin. Hiihto sujui ihan hyvin sinne 35km asti. Sen jälkeen ei enää tasatyönnällä eteneminen ollut kivaa vaan hapot olivat vallanneet olkapäät ja ojentajat. Vika 15km sitten kokeiltiin vaan roikkua muiden kannoilla ja olla päästämättä liikaa porukkaa ohi. Vikan juomatauon jälkeen kiristin tahtia ja otin koneesta kaiken irti, siinä sitten vikassa jyrkässä nousussa vielä pääsi kuittaamaan muutaman sijoituksen ja maaliin saavuttiin sijoituksella 315.

Aika parantui viimevuodesta ja nyt se 50km perinteisellä meni 2h 38min, keskisykkeen ollessa 170.

Tässä sitä lepuutellaan viikko ja suunnataan treenaamaan Leville.

Jokke

Ei kommentteja: